Ljetne namirnice su idealne za pripremu ukusnih i osvježavajućih kašica, stoga nema bolje ljetne dohrane za bebe. Bebe vole voćne kašice i sokiće, slatki su i osvježavajući, a budući da je voće bogato vitaminima, mineralima, te vlaknima, odličan je izbor za početak dohrane. 

  1. Krenite s jabukama jer su slatkog okusa, lako probavljive, te povoljno djeluju na probavu. Jabuku jednostavno usitnite štapnim mikserom i ponudite bebi. U kašicu nemojte dodavati šećer. Jabuku ne kuhajte da bi se pretvorila u kašu jer time uništavate vitamine koji se u njoj nalaze. Kada beba prihvati jabuku u kašici ili soku, možete ju dobro usitnjenu dodavati gotovim mliječnim kašicama ili pak kuhanoj , usitnjenoj riži ili grizu.
  2. Uz jabuke, bebe dobro podnose i krušku, vole njezin slasni okus, a vlakna koja se u njoj nalaze pomoći će pri regulaciji bebine probave. U početku ju pripremajte kao kašicu te joj dodajte kekse ili žitarice. 
  3. Svježa, usitnjena i dobro izmrvljena banana dobar je obrok za dojenče starije od šest mjeseci, jer sadrži puno kalija i vrlo je pogodna kada je potrebna nadoknada ovog minerala. Praktična je prilikom izbivanja od kuće (plaža, park, izlet, putovanje) jer je uvijek vrlo jednostavno možete samo sastrugati žličicom direktno iz kore.  Preko ljeta svakako su dobra rješenja fine gotove kašice s bananama poput jabuke s breskvom i bananom ili jabuke i banane s integralnim žitaricama. 


Preko ljeta bitna je prehrana za sprječavanje dehidracije kod beba stoga osobito kada ste izvan kuće ne zaboravite bebi ponuditi vodu ili voćne napitke koji će ju u svakom trenu okrijepiti.