Roditelji se često pitaju, koji biljni čaj mogu ponuditi svojem djetetu, bez bojazni je li primjeren djetetovoj dobi ili nije? 

Evo primjera nekoliko ljekovitih biljaka za bebe (novorođenčad) i djecu  koje će svakako koristiti vašim mališanima: 

1. Čaj od komorača

Komorač je također biljka koja je izvrsna kao čaj za novorođenče koji možete ponuditi već nakon prvog tjedna života. Komorač djeluje protiv grčeva, naročito u probavnom sustavu, protiv nadimanja i zatvora, potiče apetit te regulira probavu. Eterično ulje komorača bogato je i tvarima koje pospješuju iskašljavanje i olakšavaju disanje, pa ga je dobro koristiti i za ublažavanje tegoba dišnoga sustava. 

S komoračem je potrebno paziti da se bebi ne daju prevelike količine jer može imati sedativni učinak.

2. Čaj od kamilice

Kamilica je biljka koju često krasi i naziv „lijek za sve“. Ako se pitate koji čaj ponuditi novorođenčetu, čaj od kamilice izvrstan je izbor. Smiruje nelagodu i grčeve u trbuhu, pospješuje probavu, smanjuje osipe na koži, djeluje umirujuće. Blagi čaj od kamilice možete ponuditi svojem djetetu već u prvim tjednima, kako bi se ublažile tegobe u trbuščiću. 

3. Čaj od lipe

Lipa je od davnina korištena na našim prostorima. Čaj od  lipe pogodan je za novorođenčad zbog svojeg korisnog djelovanja.

Ljekovita svojstva lipe koristimo kod:

  • nadražene sluznice dišnih puteva, 
  • prehlade, 
  • promuklosti
  • nadražajnog kašlja. 

Lipa pospješuje znojenje, pa je korisna kod povišene tjelesne temperature. Osim toga, koristi se i za ublažavanje grčeva, za smirenje i opuštanje, te protiv nesanice. 

Korisno je naglasiti da djelatne ljekovite tvari iz biljnih čajeva, dijete može dobivati i putem majčina mlijeka. Ako dojite svoje dijete, svakako se prepustite blagodatima i ugodnim aromama biljnih čajeva, jer će to svakako biti korisno za vas oboje.

Korištenjem Bebivita biljnog čaja roditelj pouzdano zna da se radi o napitku pripremljenom od strogo kontroliranih sirovina, koje odgovaraju zakonskim standardima o dječjoj hrani, kao i da djetetu daje optimalnu dozu čaja prilagođenu njegovoj dobi. Preporuka je dnevno popiti 1-2 šalice biljnog čaja.