Od 8. do 11. mjeseca

Uz veće komadiće hrane, dijete uči žvakati.

Vaša beba postaje sve samostalnija, sjedi u svojoj stolici za hranjenje i istražuje svijet oko sebe. Vesele ju novi obroci, a uz veće komadiće hrane stječe sposobnost pravilnog žvakanja i gutanja. 

Naši Bebivita obroci za djecu sadrže veće komadiće mesa i povrća, prilagođene uzrastu djeteta. 

Uvođenje namirnica koje sadrže manje količine šećera ovisi o navikama roditelja, te ih nije nužno uvoditi u prehranu djeteta! 

Nemojte podmićivati, nagrađivati ili tješiti dijete hranom. To je put ka stvaranju vrlo loših navika. Naravno, svi roditelji ponekad pribjegnu tome, ali neka to budu vrlo, vrlo rijetki izuzeci. Sjetite se da u takvim trenucima, umjesto hrane, Vaše najmilije zapravo treba razumijevanje, zagrljaj ili pažnju.

DOBRO JE ZNATI

  • Majčino mlijeko (ili dojenački mliječni pripravak broj 2 ili 3) i dalje ostaje glavna i najvažnija namirnica u prehrani dojenčeta.
  • Dijete treba cjelovite obroke poput Bebivita dječjih menija radi opskrbe željezom (za izgradnju krvi) i omega 3 masnim kiselinama (za izgradnju mozga i živčanog sustava).

Plan prehrane za Vašeg mališana

Za Vaše dijete, majčino mlijeko (ili prilagođeni mliječni pripravak broj 2 ili 3) je još uvijek najbolji jutarnji obrok s kojim će započeti dan. Sadrži sve potrebne hranjive tvari koje su mu potrebne za rast i razvoj.

U prijepodnevnim satima, voćna kašica za bebe je idealan međuobrok. Poigrajte se različitim kombinacijama i vrstama voća. Kašica od jabuke, jagode i borovnice prava je poslastica!

Ukusne kombinacije kašica s mesom i povrćem, osigurat će Vašem mališanu zdrav i uravnotežen ručak. Isprobajte nove okuse, prilagođene njegovoj dobi!

Za Vaše dijete, pripremili smo različite kombinacije voća sa žitaricama (riža, integralne žitarice) ili jogurtom. 

Kašice sadrže cjelovita zrna žitarica koja su bogat izvor složenih ugljikohidrata, bjelančevina i vitamina, koji bebi osiguravaju potrebnu energiju za rad mišića, rast i razvoj. Sadržaj vlakana u voću i žitaricama, daje bebi osjećaj sitosti i regulira rad crijeva.

Proširite djetetov jelovnik ponudom različitih Bebivita kašica za laku noć. Između okusa  keksa, čokolade ili vanilije, zasigurno ćete pronaći svog favorita!

Mliječni obrok (majčino mlijeko ili dojenački mliječni pripravak) možete obogatiti i Bebivita keksićem. U početku se keksi dodaju usitnjeni i pomiješani s majčinim mlijekom (ili dojenačkim mliječnim pripravkom), dok ih u kasnijoj dobi  možete ponuditi u komadu, uz šalicu toplog mlijeka. 

Izaberite kao jednu od mogućnosti, Bebivita funkcionalne sokove sa dodatkom željeza ili vitamina. Svojom energetskom vrijednošću savršeno nadopunjuju dnevne obroke, a sastavom predstavljaju važan izvor vitamina i minerala, neophodnih za zdrav rast i razvoj dječjeg organizma te jačanje njegovog imunološkog sustava. Sokovi su također vrlo dobar izvor biljnih vlakana, koja djeluju na pokretljivost crijeva i time olakšavaju probavu i održavaju zdravim djetetov probavni sustav.

Bebivita preporučuje:

Naša stručna suradnica odgovara na vaša pitanja o dječjoj prehrani.

Mihela savjetuje

    Upoznajte sve naše proizvode.

    Bebivita proizvodi