Koji je biljni čaj najbolji za moje dijete?

Roditelji se često pitaju koji biljni čaj mogu ponuditi svojem djetetu, bez bojazni je li primjeren djetetovoj dobi ili nije.

Evo primjera nekoliko biljaka koje će svakako koristiti vašem mališanu:

- Kamilica - biljka koju često krasi i naziv "lijek za sve". Smiruje nelagodu i grčeve u trbuhu, pospješuje probavu, smanjuje osipe na koži, djeluje umirujuće. Blagi čaj od kamilice možete ponuditi svojem djetetu već u prvim tjednima, kako bi se ublažile tegobe u trbuščiću.

- Komorač - biljka koju kao čaj možete svom novorođenčetu ponuditi već nakon prvog tjedna života. Komorač djeluje protiv grčeva, naročito u probavnom sustavu, protiv nadimanja i zatvora, potiče apetit te regulira probavu. Eterično ulje komorača bogato je i tvarima koje pospješuju iskašljavanje i olakšavaju disanje, pa ga je dobro koristiti i za ublažavanje tegoba dišnoga sustava.

- Lipa - od davnina korištena na našim prostorima. Ljekovita svojstva lipe koristimo kod nadražene sluznice dišnih puteva, prehlade, promuklosti i nadražajnog kašlja. Lipa pospješuje znojenje, pa je korisna kod povišene tjelesne temperature. Osim toga, koristi se i za ublažavanje grčeva, za smirenje i opuštanje, te protiv nesanice. Korisno je naglasiti da djelatne ljekovite tvari iz biljnih čajeva dijete može dobivati i putem majčina mlijeka. Ako dojite svoje dijete, svakako se prepustite blagodatima i ugodnim aromama Bebivita biljnih čajeva, jer će to svakako biti korisno za vas oboje. Tako možete znati da se pouzdano radi o napitku pripremljenom od strogo kontroliranih sirovina, koje odgovaraju zakonskim standardima o dječjoj hrani, kao i da djetetu daje optimalnu dozu čaja prilagođenu njegovoj dobi.