Sunčane i vruće dane volimo provoditi u prirodi, a brojni parkovi i šume mnogima su omiljena destinacija. Tako je i sa obitelji Majdak koja je iz svog Umaga odlučila otići na izlet, a jedan dan su proveli u Zagrebu.

Ovu simpatičnu mladu obitelj čine mama Sara, tata Damir i njihovi snovi Tonči i Vigo. Tata Damir je vlasnik elektroinstalaterskog obrta, a mama Sara je učiteljica razredne nastave. Stariji sin Tonči upravo je završio 3. razred osnovne škole, dok će mlađi sin Vigo na jesen krenuti u svoje nove jasličke pustolovine. “Mi smo jedna vesela i glasna obitelj koja jako voli slušati dobru muziku koja nam upotpunjuje našu svakodnevnicu.”, rekla nam je mama Sara.

Život svake obitelji promijeni se dolaskom bebe na svijet, a ni ova obitelj nije iznimka. "Život nam se potpuno promijenio, i ponovno nam se potpuno promijenio kad smo prije godinu i pet mjeseci postali roditelji po drugi put. Iako nam se život promijenio kao i mi sami, to je ono što smo jako željeli, imati svoju malu obitelj koju danas i imamo."


“Započeli smo s dohranom nakon 6 mjeseca života, nismo se žurili s dohranom jer su obojica dobro napredovali dok su dojili. Počela sam s Bebivita povrtnim kašicama, zatim voćnim kašicama za djecu iz ponude Bebivita proizvoda za djecu. Započela sam s sezonskim namirnicama koje smo imali u našem vrtu (tikvice, krumpir, mrkva, breskva, jabuka, nektarina). Kad je u pitanju zdrava prehrana, ona nam je jako važna i trudimo se što zdravije hraniti. Na našem tjednom jelovniku barem jednom tjedno se nađe riba, gotovo svaki dan juha i povrće. Svi volimo jesti voće i to su nam omiljeni zajednički trenuci koje sada najčešće provodimo na plaži. Trudimo se jesti raznovrsno i lokalno, a zahvaljujući našim nonićima koji imaju veliki vrt, imamo puno voća i povrća tijekom cijele godine.”

Zdravi proizvodi za djecu dio su njihove svakodnevne prehrane.

Dolaskom ljetnih dana, njihovi dnevni rituali su se promijenili. “Naši dani izgledaju tako da od kada su počeli ljetni topli dani najčešće popodneva provodimo na plaži, u hladu. A vikendom smo i ujutro na moru. Osim kupanja i osvježenja u moru, u obližnjoj šumici istražujemo okolicu i zajedno šetamo. U našem ruksaku, odnosno torbi uvijek se nalazi bočica Bebivita čaja, finog proizvoda za djecu, kojeg Vigo pije još od kad je imao par mjeseci ili se može pronaći Bebivita sok, prirodni proizvod za djecu u praktičnoj bočici, pun vitamina. A na more ili u park ne idemo bez voća i Bebivita keksića. Najdraže mu je trenutno nakon kupanja, sjesti i sam jesti keksiće koji su idelani za njegovu malu rukicu.”

Ponosna mama kaže i kako je maleni Vigo jedan veliki zabavljač, veseo i nasmijan mali dječak koji od kada je prohodao voli biti uvijek u pokretu. Jako je društven i uvijek s osmijeh dočekuje svih, veselo maše s rukicom. Voli kotače, bagere, aute i kamione, odnosno sve što se kreće. To mu je trenutno najveća zanimacija i jako se voli voziti na biciklu i u kolicima. 


 

 

Vigo ima i svoje favorite kad su u pitanju Bebivita proizvodi, a to su keksići i čaj koji koriste još otkad su započeli s dohranom. “Najčešće sam tada ribala jednu jabuku i keks za jedan voćni obrok. Čaj od komorača je čaj koji Vigo pije od samog početka i još ga uvijek rado pije. Bebivita sokić je također odličan napitak za vruće ljetne dane, kao i Bebivita dječja zabava.” 

Obitelj voli provoditi vrijeme zajedno, a ono uključuje i večernje rituale koji uključuju zajedničku večeru, zatim kupanje ili tuširanje, i spremanje za spavanje. Prije spavanja odlazime zajedno u krevet gdje najčešće pričaju priče ili čitaju slikovnice. Vigo najčešće voli zaspati tako da ga se malo masira po leđima ili rukicama, priča nam Sara Majdak.

 

 

 

 

Mama Sara i tata Damir imaju i lijepe želje za Viga, ali i njegovog starijeg brata Tončija. 

“Voljela bih da znaju kako je važno u životu biti uporan i truditi se u onome što voliš jer će se to na kraju isplatiti. Voljela bih da znaju da smo mi njihov dom i da ih bezuvjetno volimo. Želimo da se osjećaju sigurno i voljeno, i da odrastu u odlučne ljude koji znaju što žele. I da znaju da je u redu i griješiti jer na taj način najbolje učimo. “