1.Jabuka i kruška vilijamovka

 Kašice za bebe od 4. do 6. mjeseca starosti najčešće su one od jabuke, a radi laganog okusa i mirisa vrlo lako je prihvaćena. Dodajte joj i krušku viljamovku radi fine probave i beba će biti zadovoljna (a i roditelji).

 

2.Gotovi obrok s mrkvom

 Za glavni obrok pripremite zdravu kašicu za bebe od 8 mjeseci. Preporučujemo već gotove obroke poput povrća sa špagetima i puretinom koje ćete izmiješati s pireom od mrkve. Bebe vole mrkvu radi slatkastog okusa, pa će ovaj recept za kašice za bebe od 8 mjeseci biti vrlo brzo prihvaćen. Svi znamo da je mrkva bogata beta karotenom te vitaminom K i C koji su vrlo bitni za razvoj djeteta. Mrkvu narežite na kolutiće, skuhajte do razine da ju je moguće ispasirati te izmiješajte s već gotovim Bebivita obrokom. 

 

3.Musli u voću s avokadom

 Za međuobrok probajte djetetu ponuditi finu kašicu za bebe od 6 mjeseci čiji sastojci su musli u voću s avokadom. Kada je voće u pitanju i to ono egzotično, mame se često odlučuju na avokado kao bogati izvor vitamina. A kako avokado sam po sebi nema primamljivi okus, izmiješajte ga s Bebivita muslima u voću i dobit ćete zdravu kašicu za bebe od 6 mjeseci.

 

4.Za dobru probavu

Ako beba ima problem s probavom, probajte joj ponuditi kašica od šljive s dodatkom kuhanog prosa kako bi obrok bio zasitniji. Proso skuhajte na vodi, nemojte ga začiniti te ga izmiješajte s kašicom od šljiva. 

 

5.Fini deset za svaku bebu

Za ukusan međuobrok i za pauzu u šetnji izaberite mješavinu jogurta s voćem te mu dodajte usitnjene Bebivita keksiće. Inače kako beba postaje sve aktivnija potrebno joj je više energije pa će biti zadovoljna s ovom ukusnom mješavinom od koje ćete napraviti svoju kašicu za bebe od 6 mjeseci.