Poznato lice s TV ekrana Tomislava Vucelić sretna je mama malenog Andreja čiji nas je osmijeh oduševio, a priča njihove male obitelji raznježila. Tomislava nam je ispričala i sve o dohrani te otkrila zašto voli BEBIVITA keksiće za djecu. 

Tomislave Vucelić sjećate se sigurno kao jednog od zaštitnih lica Dnevnika u podne HTV-a dok je njezin Andrej "nova faca u gradu". Tata Ivor treći je član ove sretne obitelji koju Tomislava ovako opisuje: "Moja mala tročlana obitelj veliki je izvor ljubavi i sreće. Ja, mama :) sam u svijetu novinarstva (donedavno urednica i voditeljica Dnevnika na HTV-u) i doktorandica na Sveučilištu Sjever, tata odlično pliva u svijetu turizma (direktor hotelskog produkta i nabave u njemačkoj kompaniji TUI), a Andrej je novopečeni polaznik u vrtiću Mala kuća.

 

 

Predivna mama Tomislava i njezin neodoljivi sinčić Andrej pozvali su nas na zajedničko igranje u park. To je svakodnevni ritual male obitelji i vrijeme kada se stvaraju najljepše uspomene roditelja i djece.

Zajedničko vrijeme volimo provoditi u dugim šetnjama parkovima ili gradom. U pandemiji smo daleka putovanja zamijenili onima po Hrvatskoj. S obzirom na to da glavnu riječ ima trogodišnji Andrej, on najčešće bira hoćemo li vikend provesti u prekrasnoj Slavoniji kod bake i djeda ili ćemo u šetnje uz more i vožnju biciklom.

 

Volimo sve sportske aktivnosti, a najviše uživamo u glazbi. Iz našeg automobila možete čuti različitu glazbu od Zaz, Sam Smitha, Pavarottija, Avicii i Nine Simone do Zagrebačkih mališana i Majmunskog plesa- naravno isključivo po izboru i raspoloženju glavnog DJ-a, najmlađeg i najglasnijeg člana obitelji. Od crtića volimo Psiće u ophodnju, Peppu pig, Mašu i medu, a najdraži nam je Pužica i kit. Volimo sunčane dane, sve naše prijatelje i obitelj, životinje, more, a najviše jedni druge. ;)

Ljubav zrači iz svakog trenutka kojeg se provede u društvu Vucelićevih. Tomislava i Ivor zavoljeli su se na prvi pogled i shvatili da su jedno drugom obitelj, a Andrej je onda svijet učinio još ljepšim. 

 

Imam osjećaj kao da je moj život podijeljen u dva dijela: prije i nakon što sam postala majka. Brinuti i odgajati malo ljudsko biće najteži je i najljepši posao na svijetu. Uloga majke dala mi je nove dimenzije ljubavi i ispunjenosti, novu svrhu života, nadogradnju u svakom pogledu - kaže Tomislava koju smo odmah priupitali kako je prošla dohrana, što zanima sve mame.

"Mislim da smo s dohranom krenuli kada je Andrej imao šest mjeseci. Najprije je to bio pire od mrkvice i batata, kasnije sam miksala juhice s mesom. Negdje s oko godinu dana je počeo jesti krutu hranu i tada je najviše volio male komadiće špeka i domaća jaja, različitu tjesteninu, svježe voće i zdrave keksiće za djecu. Pazimo, koliko možemo, da jedemo svježe i zdrave namirnice pa najviše kupujemo proizvode s domaćih OPG-ova. Svaki dan kuhan barem jedan topli obrok i trudim se da uvijek imamo neko sezonsko voće.  Andrej jako voli čajeve za djecu pa ih kuhamo svaki dan, a ako smo negdje u pokretu onda se trudim kupiti vodu ili sokove za djecu sa smanjenom količinom šećera. Jedini slatki "porok" bez kojega nikako ne bismo mogli je sladoled.”

 

 

Tomislava nam je opisla i svog sina: "Nije što je moj, ali jako je dobro dijete :). Emotivan, pažljiv, druželjubiv i veseo. Nasmijava ga škakljanje i gluma, a zabavlja plesanje, skakanje, bicikliranje i čitanje priča. Obećala sam si da mu neću kupovati previše igračaka, osim ako su didaktičke, no danas mu je soba puna autića, kamiona, bagera i kockica. Ne znam kako se to i kada nakupilo, ali tu je i hrpa samo raste. Otkad je svladao čarobne riječi: mama, molim te, autoritet mi je malo popustio." 

Obitelji koja je stalno u pokretu važno je dobro planirati obroke za mališana. Što se nalazi u ruksaku za park kako bi maleni bio sit, pitamo Tomislavu: voda, maramice, krema za sunce, a odnedavno i sunčane naočale koje su Andrejev must-have dodatak. Za užinu najčešće nosimo jabuku ili bananu i dječje kekse. A tu je i Bebivita. Imamo dva Bebivita favorita: prirodni Bebivita sokovi za djecu jer su bez imalo dodatka šećera, konzervansa i aditiva-a i dalje jako ukusni i Bebivita keksi namijenjeni djeci i bebama (od 8.mj) od cjelovitih žitarica koji se mogu i otopiti u mlijeku pa dobijete ukusnu kašicu. Imamo mali ritual da ujutro popije čaj, a u autu dobije jedan Bebivita keksić, tako da jedva čeka krenuti u vrtić. :) 

Nakon svakog uzbudljivog dana u vrtiću, parku ili na izletu dolazi vrijeme za spavanje. Nakon kupanja Andreju mama i tata najčešće čitamo priče za laku noć i onda gase svjetlo. Ako ne može zaspati, nerijetko traži fen. Naime, tata ga je naučio da ga po potrebi fenira...još uvijek im je to teško objasniti, ali pretpostavljaju da ga zvuk fena smiruje.

Tomislava i Ivor imaju lijepe želje za svog Andreja. Mama ih prenosi:

"Voljela bih da se okruži dobrim ljudima i da ima mogućnost raditi ono što voli i što ga ispunjava. Savjetovat ću ga da se kroz život uvijek vodi srcem- i kada bira prijatelje i posao. Ponekad to djeluje kao velik rizik, ali na kraju uvijek bude ispravno. Od supruga bi htjela da naslijedi odanost i nježnost. Ivor nam svaki dan na puno načina daje do znanja da smo mu najvažniji na svijetu, nadam se da će i Andrej to usvojiti i tako živjeti kada će odrasti i imati vlastitu obitelj."

Dragi Tomislava i Andrej, bilo je divno s vama u parku. Hvala što ste nas pozvali.