Lisa je stigla na svijet kad joj se malotko usudio nadati. I to usred ljeta, baš da svima oko sebe pokaže svu raskoš i ljepotu života, smijući se svakom novom iskustvu, usred neizvjesnosti 

Baš kad su odustali od mogućnosti da će ikada proširiti svoju malu obitelj, poznata domaća vizažistica Simona Antonović i njezin suprug Bojan otkrili su najsretniju vijest – da će postati roditelji preslatke, dugooočekivane djevojčice. Iznenađenje se pretvorilo u neizmjerno veselje, a otad je prošlo sada već punih  veselih godinu dana Lisina života. Iako svoju prvu godinu živi u svijetu izazova s kakvima se generacije prije nje nisu susrele, malena svojom radoznalošću i živahnošću podsjeća svoje najmilije na ono što je najvažnije – na vrijednost svakog pojedinog trenutka, sitna svakodnevna veselja i naravno – ljubav. A ljubavlju je obasipana sa svih strana.

„Tata Bojan Lisi je potpuno posvećen i po cijele dane provodi s njom, sve dok u posjet ne dođu baka i djed koje obožava. Moji roditelji žive u Čakovcu, ali često se posjećujemo pa su Lisi gotovo kao drugi roditelji, toliko ih voli i raduje im se“, otkriva Simona, dodajući kako je Lisa prava mala zabavljačica. Aktivna je i glasna, a već i pleše – najradije na svoju omiljenu glazbu The Weekend, Elvisa Presleya, ali i operne pjevačice kad joj se maleno uho zaželi ozbiljnije umjetnosti. Već i pjevuši te svira svoje prve instrumente pa se u možda u ovoj obitelji rađa buduća glazbenica, tko zna. Možda je ljetnih festivala zbog izvanredne situacije nestalo, ali ova djevojčica utjelovila je ovo sada lagano već iza nas, vruće, veselo ljeto. Njezin smijeh odjekuje kućom i odnosi svaku napetost, umor i zabrinutost.

„Primijetila sam da moju kćer najviše nasmije spontana situacija kao što je kihanje ili štucanje. Prvo se malo prepadne, a onda se glasno krene smijati i to potraje. To nasmije i mene pa svi zajedno umiremo od smijeha,“ kaže Simona u čijoj je obitelji radost pravi antidot strahu koji su članovi ove male obitelji, kao i mnogi drugi, proživjeli u prvoj polovici godine zbog zagrebačkog potresa, ali i neizvjesnosti izazvane širenjem koronavirusa. Upravo je zbog tih događaja ovoj mami još i važnije da svom djetetu usadi prave vrijednosti koje će je voditi kroz život i onda kad je izazovno. „Želim joj život protkan poštenjem, odgovornošću, razumijevanjem, prihvaćanjem, iskrenošću, velikodušnošću, zahvalnošću i svjesnošću. I naravno, ljubavlju koja sve to objedinjuje“, iskreno je podijelila s nama.

Nedavno je puhnula u svjećice s prve rođendanske torte, a Lisa sa svojim roditeljima već sad putuje poput male avanturistice. 

„Već smo dva puta kratko bili na moru, a uskoro idemo na dulje i to kod druge bake koja se veseli našem dolasku. Lisa se jako voli kupati u moru, teško ju je izvući iz vode, pa nas čekaju prave avanture“, otkriva poznata mama. 

Nije lako uskladiti bogatu karijeru, ljetna putovanja i brigu o bebi, no Simoni to, čini se, ide vrlo dobro. Podredila je svoj raspored malenoj, uhodala se u novu rutinu u kojoj Lisino hranjenje, igranje i spavanje dirigira njezinim životom, no ta joj je rutina dala stabilnost u nesigurnim vremenima. Osim što je ova obitelj putovala, još se i selila u drugi stan pa su naučili koliko su i rutina i fleskibilnost važne. U tim previranjima otkrili su Bebivita obroke – hranjive kašice, sokove i grickalice koji su uvijek nadohvat ruke kao brzi obrok na plaži, u šetnji ili tijekom putovanja. Iako malena jede četiri obroka voća i povrća te žitarica dnevno, od kojih su mnogi pomno pripremljeni kod kuće, po zdravim receptima koje Simona prikuplja, Bebivita obroci, kažu u ovoj obitelji, dostojna su zamjena ili dodatak. 

„Lisa je prava mala gurmanka, voli sve jesti, rado će isprobati različita jela. Na sva putovanja, izlete i svakodnevne šetnje nosimo Bebivita kašice, uglavnom voćne – od šljiva, krušaka ili bresaka, koje su nam se pokazale kao odličan međuobrok i Lisa ih obožava papati. Često joj pripremim i čaj od komorača, a počela je jesti i Bebivita kekse“, kaže Simona, dodajući kako malena voli red pa se drže ustaljenog rasporeda obroka i to, kad god je moguće, za obiteljskim stolom. Tako malenoj od ranih dana usađuje važnost zdrave prehrane i planiranja obroka, ali i obiteljskih okupljanja. No ovoga ljeta svi su stolovi ove proširene obitelji njezini i na njima je čekaju prave ljetne delicije i novi okusi - neki koje će po prvi puta probati, smijući se, možda, svakom novom iskustvu.