Od 12. mjeseca

Dijete je naučilo žvakati i spremno je za prave obroke!

Svakim danom, Vaš mališan je sve zainteresiraniji za obiteljska događanja za stolom i obroke koje jedu odrasli. 

Dozvolite mu da ih proba, ali imajte na umu da je i dalje vrlo važno planirati obroke u skladu s djetetovom dobi.

Izbjegavajte dodatno soliti kašice za bebe, kao i prerađenu hranu poput salama, pašteta, gotovih jela i umaka, grickalica te fast food-a (hamburgeri, pizze, hot-dog i sl.), jer sadrže velike količine skrivene soli koja nepotrebno opterećuje bubrežni i probavni sustav dojenčeta i može dovesti do rizika od povišenog krvnog tlaka u starijoj dobi. 

Hrana koju bi trebalo izbjegavati tijekom prve godine života:

  • pržena hrana, masti životinjskog podrijetla
  • med
  • šećer, slatkiši, grickalice
  • sol
  • fast food
  • gazirana pića

Budite oprezni kad su u pitanju: lješnjak, badem, orah, kikiriki, grožđe, kokice, kukuruzni flips, čips, veliki komadi sirovog voća ili povrća (koji se mogu slomiti), tvrdi i gumeni bomboni, gume za žvakanje, lizalice, kruh, peciva, krekeri, dvopek. 

Kako biste spriječili neželjene posljedice poput zagrcavanja ili gušenja, ne ostavljajte dijete niti na trenutak nasamo ako mu nudite takvu vrstu hrane.

DOBRO JE ZNATI

  • Dijete treba raznovrsnu prehranu. Vi birate namirnice, dijete odlučuje koliko će pojesti.
  • Držite se i dalje rasporeda obroka koji zadovoljavaju sve djetetove potrebe.

Plan prehrane za Vašeg mališana

Novi dan Vašeg djeteta ponovno započinje s mlijekom. U majčino mlijeko ili dojenački mliječni pripravak dodajte dječje žitarice ili usitnite Bebivita kekse.

U ovoj dobi, izbor prijepodnevnog obroka je uistinu velik. Kombinirajte voćne kašice sa žitaricama ili jogurtom ili počastite mališana pravom poslasticom - Bebivita voćem s jogurtom! Ova praktična pakiranja idealna su za šetnju ili putovanje!

Dijete u ovoj dobi već može lijepo žvakati, a u tome ga potiču i veći komadići mesa i povrća u Bebivita dječjim obrocima. Sadržaj mesa je veći, jer je ono neophodno u rastu i razvoju mališana.

Ponudite djetetu nove okuse u većim staklenkama kašice (250 g), neka ručak bude  kompletan i ukusan!

Jeste li već probali našu Bebivita dječju zabavu? Ako niste, sad je vrijeme i prilika! Vašeg mališana oduševit će okus i pakiranje!

 

Sadrži samo 100% voća (voćni pire) bez dodanog šećera. Zabavna je kod kuće, a praktična u šetnji ili na putovanju.           

Mliječni dojenački pripravak u kombnaciji s dječjim žitaricama, raznoliki okusi kašica za laku noć ili samo topli kakao (pripremljen od mliječnog dojenačkog pripravka) sa par Bebivita keksića, prijedlozi su za djetetov večernji obrok.