Koliko puta jedna mama pomisli: umorna sam - da mi se samo malo naspavati, boli me glava - baš trebam malo mira, želim se dokazati na poslu, ali najvažnije mi je da je moja malena ljubav na sigurnom dok me nema, moram otići do dućana, ali ne mogu ga ostaviti samog... i mnoštvo, mnoštvo sličnih misli prolazi glavom svih roditelja. To su trenuci kada na scenu u velikom stilu nastupaju TOP ČUVALICE.

Tete, susjede, djedovi, bake - svi oni koji će dojuriti brzinom munje i s velikom ljubavlju zagrliti mališane, podignuti ih i došapnuti: Sve će biti dobro, mama i tata će se brzo vratiti. A do tada mi ćemo se igrati, šetati i fino papati. Pa, zar i ti superjunaci ne zaslužuju superpriznanje?

Zato je BEBIVITA pozvala roditelje da nominiraju svoje čuvalice za titulu TOP ČUVALICE HRVATSKE, osobe koja baš kao roditelji brine o djetetu i čiji lijep utjecaj će dijete nositi kroz život i odrastanje.

Natječaj je trajao do 4.6.2021. putem kojeg se je moglo odati priznanje vašim čuvalicama.

 

 

Donosimo neke od pristiglih nominacija: 

JASMINA KUNICA NOMINIRALA JE DUBRAVKU VIDMAR

"Naša draga teta Duda će za nas zauvijek biti top čuvalica! Imala je puno ljubavi i strpljenja za prebroditi početnih par dana Lukinih suza i tuge zbog odvajanja od mame, a onda su postali najbolji frendići i njihova ljubav je iz dana u dan samo rasla. Naša teta je zabavna, strpljiva, osjećajna, kreativna, vesela - teta velikog srca koliko za djecu i ljude, toliko još i više za životinje koje nesebično udomljava i pruža im topli bezbrižni dom. Naš Luka sada kreće u školu, ali i dalje mu je teta Duda u mislima i zauvijek u srcu, spominje je s osmijehom i često se sjeti njihovih druženja, fora i pričica. I 5 godina poslije veselimo se druženjima i razgovorima s našom top čuvalicom! Hvala joj na svemu!!!"

IVA KIRSCH NOMIMIRALA JE DORU SESAR

"Draga teta Dora, 

kad god je bio potreban zagrljaj, tvoje ruke su bile širom otvorene. Kad je bio potreban poljubac, na obraz su sletila i dva čak. Kad je bilo potrebno izmamiti osmijeh na tužnom licu, bila si najbolji i najsmješniji šaljivdžija. Ti si i teta, i zamjenska mama, zamjenski tata, plesač, prijatelj, graditelj, kuhar, doktorica i sve sto Franu treba u odredenom trenutku. Zato sto si krasna i zato sto si ti naša kraljica i spas kad god nam treba. Zato sto si najbolja! I jer si ti nasa teta!"

LORENA ČUNKO NOMINIRALA JE GIOVANU ČUNKO

"Draga naša mama/nona Giovana,

Ti si bila prva osoba koja nam se ponudila da ćes čuvati nasu bebicu kada ja počnem raditi! Bez puno razmisljanja ja i moj muz smo se slozili u tome, jer znamo da Noeli voli provoditi vrijeme sa svojom nonom, da ce nona nastaviti raditi svojoj unucici zdravu prehranu na koju je navikla, da ti mozemo prepustiti brigu cak i ako bude bolesna, te da ces ju učiti i paziti isto kao sta bi i mi kao njeni roditelji cinili! Hvala ti na svemu sta cinis za nasu obitelj,volimo te!"  

NENA LISICA NOMINIRALA JE BARBARU LELIĆ

"Draga moja seka Barbara...Život bez tebe ne bio imao smisla, sa samo svojih 13 godina prvi put si postala tete i nesebično davala sebe i svoje vrijeme, godinu nakon stiglo je još jedno tvoje zlato. Sad su te cure velike a ti si njihov idol i uzor.Stigla je tvoja treća necakinja ,tvoja bubica...Život nas nije mazio, prosle smo kroz teske trenutke, odgajale smo same sebe i još smo dobre ispale kakve smo mogle. Hvala ti ti što si uvijek uz mene, hvala ti šta mogu na tebe računati u bilo koje doba dana i noći, da sam mogla birati bolju tetu svojim curama ne bih mogla izabrati, nadam se da ću jednog dana ja biti tvojoj djeci ono šta si ti mojoj...Volim te najviše" 

ANA REĐIĆ NOMINIRALA JE MARIJU BARANAŠIĆ

"Pozdrav, mi smo E(3god) i E(1god) i za najbolju čuvalicu nominiramo našu prabaku koja nas svakodnevno vjerno čuva i ništa joj nije teško napraviti za nas. Bilo da je mama doma ili mora nešto skoknut obavit, prabaka uvijek uskače u pomoć i vjerno nas čuva, pazi i mazi. Zaslužuje titulu i najbolje bake i najbolje prabake, a najviše od svega zaslužuje titulu najbolje čuvalice na cijeloj planeti. Nikad joj nije ništa teško iako je već prabaka, iako joj je to već naporan posao ali svejedno je uvijek tu i pohita u pomoć."

ELENA GRAHEK NOMINIRALA JE NADICU GRAHEK

"Draga svekrvo, stavila bi vas pod namber 1 kao tetu čuvalicu, jedino vama mogu ostaviti svoje dijete, vi se veliki borac za mene i pomogli ste mi od prvog dana kad sam rodila svojeg anđela, želim vam se zahvaliti od sveg srca što obožavate svojeg unuka, želim vam se zahvaliti na svakoj riječi, na strepljenju, na volji jer znam da bez unuka ne bi imali veselje, ručice koje vas grle svaki dan,  ručice koje žele samo zagrljaj,ljubav i pažnju, a vi ste draga baka nadmasili sva moja ocekivanja. Jedino vama mogu ostaviti svoje dijete, jedino vama povjeravam svog Tea i jedino vama vjerujem kad se tice paženja unuka, mogu mirno obaviti obaveze, mogu mirno popit kavicu, mogu mirno izaci van, u kupovinu znajuci da je u dobrim rukama i zato draga moja svekrvo nadam se da ces bas ti biti ta koja ce napokon dobiti nesto zauzvrat,jer to si zasluzila bas ti!

Tvoji Graheki!"

LARA KOVAČIĆ NOMINIRALA JE GORDANA KOVAČIĆA

"Za top cuvalicu nominiramo naseg djeda! Bila je to ljubav na prvi pogled i veza za cijeli zivot. Iako je deda rekao da me nece drzati dok malo ne ojacam, primio me cim sam dosao doma. Od tada smo nerazdvojni moj djed i ja! Idemo u setnje, ljuljamo se, i umjesto kamenja djed mi je rekao da curama moram pokloniti cvijet ? Moj djed je top!"

IVANA KOS NOMINIRALA JE PETRU LAPIĆ

"Draga kuma Petra, prva si osoba koja nam s velikim veseljem priskače u pomoć kada je u pitanju čuvanje, ali i sve ostalo. Jako smo sretni što te imamo i tvoje kumče obožava provoditi vrijeme s tobom, tad je najsretniji kad ne može biti sa mamom i tatom. Kada bi osvojili ovu nagradu, to bi bio naš poklon tebi, da ti na neki način barem pokažemo koliko te volimo i koliko nam znači tvoja pomoć. Veselimo se daljnim druženjima i čuvanjima. 

Tvoji kumovi"

MARIJA CVIJANOVIĆ NOMINIRALA JE MARTU I KLARU RADAN

"Drage naše cure.

Vi ste nama najdraza čuvalice.

Došle ste u naš život slučajno. Niste nam obitelj ni nikakav rod. Ali ste postale. Ta ljubav između vas je divna. Jakovu oči zasjaje kada velim da ćete ga vi čuvati i da Idemo do vas. Hranite ga, presvlačite, igrate se. Voli ga sva obitelj bez granica, ali vaša ljubav je jedinstvena. Nikad niste rekle da mne mozete. Još ste mlade, a pokazujete ono što pola drugih ne pokazuje niti prema svojoj djeci.

Hvala Vam što postojite. I uvijek budite tako vesele.

Voli vas vaš J." 

IVANA EĆIMOVIĆ ĐELAJLIĆ NOMINIRALA JE KRISTINU POSAVEC

"Nasa draga teta Kina :)

Nasa teta cuvalica nije ni sestra, ni baka ni ujna ni strina ona je tada bila nepoznata osoba u nasem zivotu. Kao rastavljena majka s malim djetetom prihvatila sam posao u smjenama a Leo je isao u vrtic. Medjutim za 2 smjenu nam je trebala čuvalica. Teta Kina je bila ta. Najbolja! Ona mu je kuhala, vodila u setnje bila je prava zamjena za mamu . Onda je postala i mamina prijateljica, psiholog, ucitelj, pretvarala se u uho kada pricam o problemima ali smo se znali i smijati do suza :) nasa teta Kina je najbolja cuvalica a to govori i tome da je Leo bio mislim 15-to dijete koje je cuvala, voljela, mazila i pazila

Kino, volimo te"