Što je Omega-3?

Omega-3 masne kiseline pripadaju skupini polinezasićenih masnih kiselina. Omega-3 je također esencijalna masna kiselina. To znači da tijelo ne može samo proizvesti omega-3, već ga mora apsorbirati iz hrane koju jedemo, poput lanenog ulja, ribe ili avokada.

Koja je uloga omega-3?

Omega-3 masne kiseline blagotvorno utječu na sposobnost zgrušavanja krvi, na njegov lipidni profil i na krvni tlak. Podržavaju sposobnost krvnih stanica da reagiraju na upale i ojačavaju fleksibilnost staničnih membrana.

Unos omega-3 masnih kiselina naročito je važan za djecu i adolescente. Posebno tijekom rasta i u prvim godinama života, imaju presudnu ulogu u razvoju mozga i živčanih stanica.

Manjak omega-3 može rezultirati povećanim rizikom od upalnih bolesti poput reumatizma. Dobra opskrba omega-3 masnim kiselinama preporučuje se i tijekom trudnoće jer su one važne za djetetov razvoj.

Po čemu je posebna omega-3 masna kiselina alfa-linolenska kiselina (ALA)?

Postoje različite vrste omega-3 masnih kiselina. Proizvodi Bebivita sadrže omega-3 masnu kiselinu alfa-linolensku kiselinu (ALA), koja ima protuupalni učinak i važna je za razvoj moždanih i živčanih stanica. ALA također podržava normalnu razinu kolesterola u krvi i može smanjiti rizik od moždanog i srčanog udara. Zbog toga je važno pridržavati se preporučenog dnevnog unosa omega-3 i izbjeći nedostatak omega-3.

Bebivita proizvodi s Omega 3

Otkrijte i druge gradivne tvari:

Plan prehrane vaše bebe

Koje namirnice ponuditi djetetu, kada je vrijeme za obrok, i koji Bebivita proizvod odabrati? Naš Bebivita plan prehrane vam donosi odgovore.

Kliknite ovdje za plan prehrane