Roditelji se često pitaju, koji su biljni čajevi najbolji za njegovo dijete i što mogu ponuditi svojem djetetu, bez bojazni je li primjeren djetetovoj dobi ili nije? 

Evo primjera nekoliko ljekovitih biljaka za bebe (novorođenčad) i djecu koje će svakako koristiti vašim mališanima: 

1. Čaj od komorača za bebe

Komorač je također biljka koja je izvrsna kao čaj za novorođenče koji možete ponuditi već nakon prvog tjedna života. Bebivita čaj od komorača može odlično djelovati protiv grčeva, naročito u probavnom sustavu, protiv nadimanja i zatvora, potiče apetit te regulira probavu. Eterično ulje komorača bogato je i tvarima koje pospješuju iskašljavanje i olakšavaju disanje, pa ga je dobro koristiti i za ublažavanje tegoba dišnoga sustava. 

S komoračem je potrebno paziti da se bebi ne daju prevelike količine jer može imati sedativni učinak.

2. Čaj od kamilice za bebe

Kamilica je biljka koju često krasi i naziv „lijek za sve“. Ako se pitate koji čaj ponuditi novorođenčetu, Bebivita biljni čaj od kamilice izvrstan je izbor. Smiruje nelagodu i grčeve u trbuhu kod beba, pospješuje probavu, smanjuje osipe na koži, djeluje umirujuće. Blagi čaj od kamilice možete ponuditi svojem djetetu već u prvim tjednima, kako bi se ublažile tegobe u trbuščiću. 

3. Čaj od lipe za bebe

Lipa je od davnina korištena na našim prostorima. Bebivita čaj od lipe pogodan je za novorođenčad zbog svojeg korisnog djelovanja.

Ljekovita svojstva lipe koristimo kod:

  • nadražene sluznice dišnih puteva, 
  • prehlade, 
  • promuklosti
  • nadražajnog kašlja. 

Lipa pospješuje znojenje, pa je korisna kod povišene tjelesne temperature. Osim toga, koristi se i za ublažavanje grčeva, za smirenje i opuštanje, te protiv nesanice. 

Biljni čajevi i trudnoća

Tijekom trudnoće potrebno je provjeriti koje biljne čajeve je dopušteno piti kada ste u određenoj fazi trudnoće. Nakon trudnoće svojem djetetu možete ponuditi Bebivita biljne čajeve od kojih je svaki namijenjenjen određenom dobnom uzrastu vašeg djeteta. 

Biljni čajevi i dojenje

Korisno je naglasiti da djelatne ljekovite tvari iz biljnih čajeva, dijete može dobivati i putem majčina mlijeka. Ako dojite svoje dijete, svakako se prepustite blagodatima i ugodnim aromama najzdravijih biljnih čajeva, jer će to svakako biti korisno za vas oboje.

Biljni čajevi za djecu

Korištenjem Bebivita biljnog čaja roditelj pouzdano zna da se radi o napitku pripremljenom od strogo kontroliranih sirovina, koje odgovaraju zakonskim standardima o dječjoj hrani, kao i da djetetu daje optimalnu dozu čaja prilagođenu njegovoj dobi. Preporuka je dnevno popiti 1-2 šalice biljnog čaja.