Žumanjak jajeta u prehranu dojenčeta možete uvesti nešto ranije, s navršenih 6 mjeseci starosti. Kuhani žumanjak uvodite postupno. Razrežite ga na četiri jednaka dijela, te prvi dan ponudite samo četvrtinu (ostatak umiješajte u juhu ili varivo pripremljeno za ostale članove obitelji), drugi dan polovicu svježe skuhanog žumanjka, itd.

Bjelanjak jajeta uvodi se nakon žumanjka, tradicionalno prije 1. rođendana, a prema nekim preporukama već tijekom 8. mjeseca života, postupno i oprezno. Izbjegavajte nedovoljno ili meko kuhana jaja, zbog rizika od mikrobiološkog onečišćenja i trovanja!

Ukoliko iz nekog razloga u prehranu svojeg djeteta niste uveli jaje prije navršene prve godine života, obavezno to napomenite prilikom cijepljena protiv ospica, rubeole i zaušnjaka (u cjepivu su bjelančevine jajeta), kako biste izbjegli eventualnu alergijsku reakciju.