Kada ste prehranu i dohranu bebe kod kuće u potpunosti svladali, sigurno ste se osjećali savršeno jer sada sve ide kako bi trebalo. Ali kada vam padne na pamet da ćete uskoro krenuti na put s bebom, čini vam se da sve što ste kod kuće naučili pada u vodu. Sve je drugačije. Inače znate točno koliko dugo zagrijavati bočicu, imate pri ruci dobro organizirane staklenke hrane, a i bebino mjesto za hranjenje (hranilicu) kako bi hranjenja tekla  glatko. Sada se sve mijenja. Ili prehrane djece na putovanju ipak nije toliko drugačija?

  1. Pripreme za put – Ukoliko idete s autom, iako vjerojatno imate klimu prozračite auto i probajte krenuti u zoru dok još nije pretjerano vruće. Najvažnije je obratiti pažnju da klima ili zračenje ne pušu direktno na djecu. Razlika u vanjskoj temperaturi i temperaturi u vozilu ne bi smjela biti veća od 5°C stupnjeva.
  2. Obratite pozornost na sigurnost hrane – Dobro spakirajte i zatvorite ju u prijenosni hladnjak, a najsigurnije je ipak ponijeti već gotove kašice koje su za put ipak najpraktičnije. 
  3. Nered nije neuobičajen - Neravne ceste, neočekivani polasci i zaustavljanja mogu dovesti do neočekivanih izlijevanja hrane za bebu pa se pobrinite da spakirate obilje dodatnih slinčeka, kuhinjskih ručnika i vlažnih maramica.
  4. Ne zaboravite dodatne količine vode. Putovanje može potrajati, a malim je bebama potrebno osigurati dovoljno tekućine.