Završilo je prikupljanje poruka u sklopu Bebivita projekta “Umjetnost života”, a evo što nam slijedi…

Bebivita je sredinom srpnja započela projekt “Umjetnost života” kojem je cilj i želja potaknuti što više mama i tata da napišu svoje izrečene i neizrečene misli i poruke koje bi željeli uputiti svome djetetu, a koje će oni pročitati možda već sutra, a možda tek za 5,10 ili više godina te na taj načini primiti trajnu uspomenu. 

Roditelji iz svih krajeva Hrvatske vrlo rado su se odazvali, a svoju poruke mališanima ostavile su i poznate Hrvatice - Jelena Veljača, Nevena Rendeli, Ella Dvornik te Lucija Lugomer. Neke od njih su svoje poruke podijelile i sa svojim pratiteljima,  a ujedno su i pozvale i njih da učine isto i zauvijek imaju originalnu uspomenu. 

“Ljubav ne prestaje jer se ne vidimo”, poručila je Jelena Veljača svojoj kćerkici Leni, dok je Nevena Rendeli svojim djevojčicama Lei, Mare i Viti napisala - “ Ponekad kad vas gledam tako slatke, male i umiljate pokušavam vas zamisliti kao odrasle žene. Samopouzdane, sretne, razigrane, bezbrižne, žene koje kroče kroz život sigurne i hrabre, jake ali i nježne, svjesne sebe ali i odgovorne i empatične prema drugima. Nadam se da ću barem malo i ja biti zaslužna što ste takve iako ću sigurno negdje pogriješiti, iako ćete mi sigurno nešto zamjeriti. Nisam savršena kao što ni vi ne morate biti savršene, ali morate voljeti sebe da biste mogle voljeti druge.”

Poruku koju je ostavila svojim djevojčicama Balie i Lumi, Ella Dvornik nije otkrila javnosti isto kao ni Lucija Lugomer koja je također iskoristila priliku ostaviti uspomenu sinčiću Leonu, no obje imaju prelijepu uspomenu.

U sklopu hvalevrijednog projekta skupljeno je 1 000 poruka ljubavi, iskrenosti, nade i želje koje će poslužiti akademskom kiparu Denisu Kraškoviću za izradu umjetničkog djela koje će biti izloženo u Muzeju grada Šibenika. “Tema je majčinstvo, pa mi se idealan učinio prikaz sredozemne medvjedice i njezinog mladunčeta, a ideja je bila prikazati mladunče kako silazi u novi život uz podršku majke koja je uz njega te ga pazi.“, ispričao je autor djela. 

Inače, Denis Krašković autor je više javnih skulptura od kojih je najpoznatija "Kit" na jezeru Jarun u Zagrebu, a njegove skulpture krase i okoliš Arena centra u Zagrebu. Pojednostavljenim formama njegovi radovi postavljeni na javnim površinama postaju dječji rekviziti za igru. Na jednostavan, dopadljiv i djeci razumljiv način on prezentira umjetnost, a samim time je bio pravi izbor za Bebivita projekt. 

Svečana primopredaja održana je u ponedjeljak, 19. listopada u prostoru Muzeja. Cijeli event održan je po propisanim mjerama koje je odredio Stožer civilne zaštite, a poruke su sažete i u virtualnu knjigu gdje im se uvijek može pristupiti online i pokazati mališanima.