Od 6. do 7. mjeseca

Zajedno otkrivajte nove Bebivita okuse!

Dojite li još uvijek? Izvrsno!

Uz dojenje svakim danom proširujte jelovnik svojeg mališana. 

Ovo je vrijeme kad je dijete izuzetno aktivno i otkriva svijet. Stoga mu je potrebno više energije i samo majčino mlijeko (ili prilagođeni mliječni pripravak broj 2), mu nije dovoljno.

 

Bebivita Vam nudi veliki izbor raznovrsnih kašica za bebe koje će zasigurno oduševiti Vašeg mališana!

NEKA RAZNOVRSNA PREHRANA ZAPOČNE!

Mlijeko i dalje ostaje osnovna namirnica u djetetovoj prehrani. Od 6. mjeseca do navršene prve godine života, preporučena dnevna količina majčinog mlijeka ili dojenačkog mliječnog pripravka iznosi 500 ml , uz uvođenje dohrane. 

Fermentirani mliječni proizvodi (npr. Bebivita jogurt s voćem), idealni su kao novi, maštoviti međuobroci u djetetovom jelovniku, a u prehranu se uvode u 7. ili 8. mjesecu njegovog života. 

Kravlje mlijeko se uvodi iza navršene godine dana, dok su dojenje ili dojenački mliječni pripravci preporučljivi do 3. godine života. 

U prehrani djeteta do godine dana starosti, kao osnovno mlijeko ne preporučuje se kravlje ili kozje mlijeko niti mlijeka drugih domaćih životinja. Uslijed nepovoljnog odnosa hranjivih sastojaka, ova mlijeka mogu izazvati oštećenja crijevne sluznice, povišenje krvnog tlaka te rizik od pothranjenosti ili razvoja debljine u kasnijoj dobi. 

U prehrani dojenčeta, žitarice su također vrlo važan izvor energije, složenih ugljikohidrata (škrob), bjelančevina, vlakana i vitamina B skupine. 

Prerano (prije 4. mjeseca) ili prekasno (iza 7. mjeseca), uvođenje žitarica s glutenom (pšenica, ječam, zob, raž...), povećava opasnost od razvoja celijakije (nepodnošljivost organizma na gluten). Preporučuje se uvođenje malih količina glutena dok je dijete još na majčinom mlijeku (ili mliječnom dojenačkom pripravku), čime se smanjuje rizik za razvoj celijakije. 

 

Kekse bez glutena možete uvesti u samim počecima dohrane, dok je za one s glutenom ili maslacem potrebno pričekati 7. mjesec života.

Proširite jelovnik svojem mališanu našim Bebivita proizvodima!

Za Vaše dijete, majčino mlijeko (ili dojenački mliječni pripravak broj 2) je još uvijek  najbolji jutarnji obrok s kojim će započeti dan. Sadrži sve potrebne hranjive tvari koje su mu potrebne za rast i razvoj.

U prijepodnevnim satima, voćna kašica je idealan međuobrok. U početku može biti dovoljno i pola staklenke, s vremenom će se ta količina povećavati. Ponudite djetetu raznolike okuse poput kašice Bebivita vrtno voće. Praktično je pakirana u 4 „kadice“ po 100 g,  sadrži 100% voća, bez dodatka šećera. Izvrstan je međuobrok kad ste u šetnji ili izvan doma.

Ukusne kombinacije kašica mesa i povrća, osigurat će Vašem mališanu zdrav i uravnotežen ručak. Isprobajte nove okuse, prilagođene njegovoj dobi!

Za Vaše dijete pripremili smo različite kombinacije voća sa žitaricama (riža, integralne žitarice) ili jogurtom. Ukusne Bebivita kašice za bebe više su od međuobroka! Sigurni smo da će Vam se novi okusi svidjeti.

Kašice za laku noć su mliječno-žitni obroci kojima je dodano voće, čokolada ili prirodna aroma. Bogate su energijom, vitaminima B skupine, kalicijem i hranjivim tvarima neophodnim za rast i razvoj dojenčeta. Zbog svojeg sastava i lake probavljivosti, idealan su večernji obrok koji djetetu osigurava dug i miran san.

Izaberite Bebivita napitak koji se sviđa Vašem djetetu. Funkcionalni sok sa dodatkom željeza ili vitamina, ukusan voćni čaj ili običan sok od jabuke...

Važno je da dijete pije dovoljno tekućine!