Uvođenje dohrane, odnosno prve krute hrane kod bebe može izazvati probavne smetnje poput alergija na neku od namirnica, zatvor, proljev, povraćanje ili vrućicu. Odabir prve "prave" namirnice za mame je pravi izazov, a recepti za prve kašice zahtijevaju pozornu pripremu. Početak dohrane, kada beba uz mlijeko počinje jesti i drugu, krutu hranu, za sve je mame poseban trenutak koji zahtijeva dosta priprema, ali i strpljenja.

Znate li kako izgleda zdravi jelovnik za djecu?

S obzirom da je predškolska dob vrijeme intezivnog rasta i razvoja djeteta, veoma je važno znati kako izgledaju nutricionističke vrijednosti za djecu...

Više

Savjeti za prehranu beba koje treba znati prilikom putovanja

Kada vam padne na pamet da ćete uskoro krenuti na put s bebom, čini vam se da sve što ste kod kuće naučili pada u vodu...

Više

Jeste li znali da prirodni sokovi pomažu bebinom zdravlju?

Voćne sokove bebi možete ponuditi kada napuni 6 mjeseci. U toj dobi je majčino mlijeko i dalje bebina osnovna hrana...

Više

Kako prepoznati alergiju na hranu kod beba?

Jedna od svakodnevnih briga svakog roditelja je i opasnost od alegijske reakcije djeteta te kako prepoznati alergiju na hranu kod bebe...

Više

Kako hraniti dijete s alergijom na kravlje mlijeko?

Ako je djetetu utvrđena alergija na kravlje mlijeko, najbolji način nadoknade kalcija u njegovoj prehrani jest naći odgovarajuću zamjenu.

Više

Što učiniti kod zatvora u djece?

Tvrđa stolica i kratkotrajni zatvor kod djeteta često se može riješiti reguliranom prehranom bogatom dijetalnim vlaknima te dovoljnim unosom tekućine.

Više

Što učiniti kada dijete ima vrućicu i proljev?

Vrlo se često djetetu koje ima vrućicu i proljev daje lagana hrana, koja se katkada svede na dvopek i čaj. Ovaj se način prehrane ne preporučuje!

Više

Kako prepoznati dehidraciju kod djece?

Dehidracija može biti posljedica proljeva, povraćanja, pretjeranog znojenja ili premalog unosa tekućine. Pravilna prehrana i hidracija ključ su kako dijete ne bi dehidriralo.

Više

Kako djetetu izgraditi dobar imunitet?

Iako je dijete svoj imunitet počelo izgrađivati već u maternici te u razdoblju intenzivnog dojenja (od rođenja do 4. mjeseca starosti), njegov se imunološki sustav i dalje razvija.

Više