Početak uzimanja druge hrane osim mlijeka, velik je događaj za roditelje, ali i za dojenče, ne samo u prehrambenom smislu. To je ulazak u novi svijet okusa i mirisa, navikavanje na gustoću i tvrdoću hrane, postupno privikavanje na jelovnik odraslih. Donosimo vam recepte i ideje za početak dohrane i zdrave recepte jer to je ono što je najpotrebnije roditeljima koji počinju s dohranom bebe.

5 brzih i zdravih kašica za bebe od 8 mjeseci

Donosimo vam jednostavne recepte za uravnotežene obroke s voćem, povrćem, žitaricama, mesom za zdrave kašice za bebe od 6 mjeseci.

Više

Kašica od banane i jabuke s kukuruznim pahuljicama

Jabuka i banana među prvim su namirnicama koje se uvode u prehranu djeteta. Uza svoja hipoalergenska svojstva, vrijedan su izvor vitamina, minerala i vlakana.

Više

Kašica od mrkve s voćem - Zekoslav Mrkvić

Mrkva je bogat izvor beta-karotena (transformira se u tijelu u vitamin A koji je snažan antioksidans, pozitivno utječe na krvožilni sustav i vid), vitamina C, kalija i dijetalnih vlakana.

Više

Bebivita sok od mrkve i voća s rižom

Za djecu koja imaju mekšu stolicu ili proljev, riža je preporučena namirnica.

Više

 

Voćno-mliječna kašica "Prvi zubić"

Breskva je niskokalorično voće bogato beta-karotenom, vitaminom C, kalijem i vlaknima, sadrži selen (važan "zaštitnik organizma"), blagotvorno djeluje na probavu.

Više

Frape od breskve i banane "Madagaskar"

Banana je bogat izvor energije, kalija, vitamina C i B6, djeluje blago antivirusno i antibakterijski.

Više

Voćna kašica s rižinim pahuljicama "Sayonara"

Malina djeluje blago antivirusno, bogata je folnom kiselinom, vitaminom C, kalijem i vlaknima.

Više

Kašica za poboljšanje probave

Šljiva omekšava stolicu i potiče rad crijeva, bogata je vlaknima, vitaminima C, E i B skupine i mineralima, djeluje blago antibakterijski i antivirusno.

Više

Frape od breskve i banane

Banana je bogat izvor energije, kalija, vitamina C i B6, djeluje blago antivirusno i antibakterijski.

Više

Bebivita preporučuje:

Upoznajte sve naše proizvode.

Bebivita proizvodi

 

  Sendvič-torta s Bebivita kašicom za laku noć od čokolade

  Bebivita kašice za laku noć pripravljene su s mlijekom i žitaricama, uz dodatak voća ili čokolade. Hranjive su i lako probavljive. Predstavljaju idealan večernji obrok nakon kojeg će beba mirno prospavati noć.

  Više

  Vrtno voće sa zobenim pahuljicama

  Mlijeko, voće i zobene pahuljice čine ovaj obrok hranjivim. Zob je bogata dijetalnim vlaknima, brojnim aminokiselinama, magnezijem, željezom i drugim mineralima i vitaminima.

  Više

  Breskva s pšeničnom krupicom (grizom)

  Breskva je niskokalorično voće, bogato beta-karotenom, vitaminom C, kalijem i vlaknima. Sadrži selen (važan “zaštitnik organizma”) te blagotvorno djeluje na probavu.

  Više

  Voćni sok s tučenim slatkim vrhnjem "Pahuljica"

  Breskva je niskokalorično voće, bogato beta-karotenom, vitaminom C, kalijem i vlaknima. Sadrži selen te blagotvorno djeluje na probavu.

  Više

  Drobljenac s voćnom kašicom "Vrtuljak"

  Drobljenac s voćem ukusan je desert i za stariju djecu. Zbog dodatka voćne kašice čini zdrav obrok.

  Više

  Voćna kašica s dvopekom

  Jabuka i banana među prvim su namirnicama koje se uvode u prehranu djeteta. Uza svoja hipoalergenska svojstva, vrijedan su izvor vitamina, minerala i vlakana.

  Više