Voćne sokove bebi možete ponuditi kada napuni 6 mjeseci. U toj dobi je majčino mlijeko i dalje bebina osnovna hrana, a uvođenjem voćnih sokova beba se polako navikava na nove okuse u svojoj prehrani. Voćni sokovi u toj dobi kao napitak nikako ne bi smjeli zamijeniti vodu kako ne bi došlo do kvarenja zubića. 

Baš zato, stručnjaci predlažu da se djetetu prvi sok daje u čašici ili na žličicu, a ne u bočici. Sokovi se ne bi smjeli dati bebi u bočici za uspavljivanje jer se nakon njihove konzumacije preporuča bebi oprati zubiće (isprati usnu šupljinu vodom i prebrisati sterilnom gazicom umočenom u mlaku vodu). Djeca su sklona prigrliti sok u toj mjeri da ne žele piti ništa drugo jer naprosto imaju dobar okus, a i vrlo su praktični jer se mogu lagano nositi sa sobom svuda.

Koje prve sokove koristiti?

Možete raditi sokove kod kuće, no potrebno je iznimno paziti da voće nije špricano i da je izrada soka sigurna od bakterija. Voće dobro operite, ogulite i ne pohranjujete za kasnije kako biste bebi već odmah mogli ponuditi sok domaće izrade.

Prirodni sokovi za bebe dobar su izvor vitamina, a u slučaju izbivanje od kuće, kada ste na izletu, putovanju ili jednostavno ne stignete iscijediti svježe voće, odliačn izbor su dječji kupovni sokići koje možete i razrijediti vodom. 

Prvi sokovi za bebe, prema preporuci stručnjaka, trebali bi biti od jabuke. Idealna je kao prvo voće za uvođenje dohrane bebi nakon navršenih 6. mjeseci života jer sadrži dovoljnu količinu vitamina i minerala.