Kada krenete s bebinom dohranom, osim vode bebi možete ponuditi prirodne sokove za bebe bez dodanih šećera. Pripazite kod odabira pića da je što sličnije prirodnim napitcima i što je najbitnije da ne sadržava dodatni šećer ili konzervanse.

Osim voćnih napitaka, bebi možete ponuditi i čajeve za bebe koji su prozvedeni od sirovina iz kontroliranog uzgoja te većina njih nema dodanog šećera. Savjetujemo da druge ljekovite čajeve koristite samo u slučaju problema, primjerice kod napuhavanja- čaj od komorača.

Za početak, jabuka  je idealno prvo voće za uvođenje dohrane bebi između 4. i 6. mjeseca života i savršeni voćni sok za bebe. Jabuka obiluje vitaminima C, A, E, K i B, mineralima (kalij, magnezij, fosfor, željezo) te sadrži mnoštvo nutritivnih vlakana i kiselina koje mogu olakšati bebinu probavu te normalizirati crijevnu funkciju.

Sokove možete i razrjeđivati. U sokove od 100 posto voća možete dodati vodu u omjeru 1:1 ili 1:2, čime ćete omogućiti lakšu probavljivost. Također, djetetu možete ponuditi prirodni sok za bebe pripremljen od čistog voća.