Buduće mame često su u dvojbi trebaju li bojati kosu u trudnoći ili ne. Većina se boji nanošenja kemikalija koje su jedna od glavnih komponenti trajnih boja za kosu te možda mogu naštetiti nerođenoj bebi.

Stavovi su podijeljeni, ali liječnici ipak savjetuju da se bojenje kose u prvom tromjesečju trudnoće pokuša izbjeći. Zapravo, jedini problem s  kojim se možete suočiti prilikom bojenja kose, bilo da ste trudnica ili ne, potencijalna je alergijska reakcija od proizvoda koji dolazi u kontakt s kožom.

Je li strah opravdan? 

Zaista, ne postoji opravdani razlog ne bojanja kose u trudnoći, ali ako se ipak odlučite ne bojati kosu, onda vam alternativa može biti preljev za kosu, možete izabrati bojanje kanom ili staviti pramenove na kosu. Prirodne boje poput kane ne sadrže kemikalije te je njihov jedini problem što radi toga što su prirodne nemaju tako veliki  izbor nijansi. Kod pramenova na foliju ne dolazi do direktnog kontakta boje s tjemenom, pa je to mnogo bolja opcija od klasičnog bojanja kose.

Teoretski, pojedine supstance koje boje za kosu sadrže mogu predstavljati određeni rizik za plod. No s obzirom na malu površinu vlasišta i relativno kratkotrajnu aplikaciju, takvo što se realno ne očekuje. 

Također, vodite računa i da zbog hormonalnih promjena boja koju inače koristite, u trudnoći može ispasti sasvim drugačija.