Ovisno o tome kada ste počeli s uvođenjem krute hrane u bebin jelovnik, bebe starije od 8 mjeseci već imaju nekoliko obroka krute hrane na dan pa im možete ponuditi i međuobroke za koje je bitno da budu zdravi.

Zdravi međuobrok za vašu bebu mogu biti: 

  • Mliječne kašice s dodatkom voća - Bebe vole mliječne kašice s dodatkom voća, odnosno njuhovu kremastu strukturu i slatkast okus. Osim toga mliječne kašice sadrže i mnogo hranjivih tvari i zato su ujedno i najukusniji način da svom djetetu osigurate sve dobrobiti mlijeka i voća u jednom obroku i na taj način podržite njegov zdrav rast i razvoj.
  • Keksi s mlijekom - Kao idealne zdrave slatkiše i grickalice za bebe možete ponuditi kekse s mlijekom koje možete pripremiti sami, a u već gotovom obliku mogu biti međuobrok za bilo koje doba dana i priliku.
  • Voćno - žitne kašice - Dobar međuobrok za bebu mogu biti i voćno žitne kašice
  • Komad svježeg voća – izvrstan i jednostavan međuobrok za sve uzraste 

 

Preporučujemo da već od najranije dobi potičete bebu da jede zdrave grickalice umjesto slatkiša jer će vjerojatno tu naviku zadržati i kasnije. Neka vaša smočnica i hladnjak budu puni zdravih zalogaja, a kada idete s djetetom u šetnju ne zaboravite ponijeti sa sobom jednu od praktičnih staklenki pune ukušnog i zdravog voća.